Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η σταυροβελονιά...και έφτιαξε την πρώτη αυστηρά και μόνο, ελληνική γυναικεία κοινότητα, με θέμα... ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ!!!
 
ΦόρουμΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ I_icon_mini_portalΣύνδεση

 

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Staurovelonia
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Staurovelonia


Αριθμός μηνυμάτων : 34
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2011
Ηλικία : 56
Τόπος : Δήμος Καματερού, Ν. Αττικής

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ   ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ EmptyΚυρ Οκτ 16, 2011 11:56 am

ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη συγχρόνως, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Γεμίζουμε μία σακούλα με ίσιο κορνέ και φτιάχνουμε μικρά μπαστουνάκια μήκους 10-12 εκ. πάνω σε μία λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν αρκετά. Για να πετύχουμε καλύτερο σχήμα και ωραίο πάχος είναι προτιμότερο να τα φτιάχνουμε στις ειδικές φόρμες των σαβαγιάρ, μεταλλικές ή σιλικόνης. Τα διατηρούμε κλεισμένα αεροστεγώς σε κουτί στο ψυγείο ή εκτός έως και 15 ημέρες.

ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ : Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ:

6 κρόκοι Αυγού
50 γρ. Ζάχαρη
3 Ασπράδια αυγού
35 γρ. Ζάχαρη
55 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ


ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ:

500 γρ. Μascarpone
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
4 Ασπράδια αυγού
4 Κρόκοι αυγού
250 γρ. Γάλα
1 φλιτζάνι του Καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
70 γρ. Κονιάκ
Κακάο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.staurovelonia.blogspot.com/
 
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
» Καμια συνταγή με αγκινάρες;;;;
» ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ MASCARPONE (ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ).

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ :: Συνταγές μαγειρικής.-
Μετάβαση σε:  
Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις