Σας δίνω τη συνταγή του κεικ σοκολάτας, το οποίο (αν πετύχει) κόβοντας το κάθε κομάτι, η σοκολάτα παχύρευστη χύνεται από το κέντρο του κοματιού.
ΥΛΙΚΑ:
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού αλευρι κόκκινη φαρίνα
1 πακέτο βιτάμ
8 αυγά.
2 βανίλιες άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και τους κρόκους χωριστά με τη ζάχαρη.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην βρασει ή να μην κολήσει η σοκολάτα.
Μόλις λιώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε εναλλάξ τους κρόκους, την μαρέγκα, το αλεύρι και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις γίνει ομοιόμορφη η ζύμη αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κεικ (με τρύπα στη μέση), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φο΄ρυνο στους 200 βαθμούς για 15 το πολύ 20 λεπτά.
Όταν κρυώσει, κόβουμε το γλυκό και αν θελουμε γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος ή σαντιγύ.
Προσοχή: Όλο το μυστικό αυτού του γλυκου είναι ο χρόνος ψησίματος, για να μην ψηθεί περισσότερο και η σοκολάτα ενσωματωθεί στο κεικ. Βέβαια και πάλι θα έχετε ένα υπέροχο κεικ σοκολάτας, αλλά δεν θα μοιάζει με το κεικ που θα χει στη μέση την παχύρευστη σοκολάτα.
Καλή Επιτυχία