Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η σταυροβελονιά...και έφτιαξε την πρώτη αυστηρά και μόνο, ελληνική γυναικεία κοινότητα, με θέμα... ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ!!!
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Staurovelonia
Διαχειριστής
Διαχειριστής
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 34
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2011
Ηλικία : 49
Τόπος : Δήμος Καματερού, Ν. Αττικής

ΔημοσίευσηΘέμα: Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα    Τετ Ιουλ 13, 2011 12:50 am


Συστατικά συνταγής

500γρ φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
300γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
400γρ. πάστα ταλιατέλες ή παπαρδέλες
3 κρεμμύδια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. αλεύρι
300ml ζωμός βοδινού
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και σωτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για λίγα λεπτά. Τα αφαιρείτε και τα φυλάτε μαζί με το κρέας.
Στο μεταξύ βράζετε την πάστα όπως συνήθως. Κρατήστε τα ζυμαρικά στο νερό τους στην κατσαρόλα για να διατηρηθούν ζεστά.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και τα φέρνετε λίγες βόλτες.
Σταδιακά προσθέτετε το ζωμό βοδινού καθώς ανακατεύετε.
Αφήστε τη σάλτσα να κοχλάσει για 5 λεπτά και μετά προσθέστε τη μουστάρδα, τον πελτέ, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε να κοχλάσει για 1 λεπτό ακόμα και προσθέστε το κρέας με τα μανιτάρια στο τηγάνι.
Αφήστε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτα και είναι έτοιμο.
Τότε σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε λίγο μαϊντανό και ανακατέψτε.
Σερβίρετε στα πιάτα την πάστα, από πάνω το κρέας και πασπαλίστε με μαϊντανό.
Πηγή ενημέρωσης: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.staurovelonia.blogspot.com/
Anna

avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Ηλικία : 44
Τόπος : Θεσσαλονίκη , Ν Ραιδεστός

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα    Παρ Ιουλ 15, 2011 10:47 am

Καλό φαίνεται...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Staurovelonia
Διαχειριστής
Διαχειριστής
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 34
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2011
Ηλικία : 49
Τόπος : Δήμος Καματερού, Ν. Αττικής

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα    Παρ Ιουλ 15, 2011 11:43 pm

Να σου πω την μαύρη μου αλήθεια, δεν το έχω φτιάξει... Αλλά έπρεπε κάτι να βρώ για ν' αναρτήσω... Αν το φτιάξετε και βγει χάλι μαύρο, μην με αρχίσετε στα καντήλια!!!! Laughing
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.staurovelonia.blogspot.com/
Anna

avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Ηλικία : 44
Τόπος : Θεσσαλονίκη , Ν Ραιδεστός

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα    Σαβ Ιουλ 16, 2011 10:52 am

Χαχαχαχαχα! (πέθανα στο γέλιο με την απάντηση σου!!!!!)
Πάντως έτσι που το διαβασα καλό μου φαίνεται, πέρα απο την πλάκα!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μοσχάρι Στρογγανόφ με πάστα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ :: Συνταγές μαγειρικής.-
Μετάβαση σε:  
Forumgreek.com | © phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε ένα μπλογκ