Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η σταυροβελονιά...και έφτιαξε την πρώτη αυστηρά και μόνο, ελληνική γυναικεία κοινότητα, με θέμα... ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ!!!
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
μία καλή ... μία ανάποδη



Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Καλλιθέα, Αττική

ΔημοσίευσηΘέμα: ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ   Παρ Μαρ 16, 2012 11:19 am

Αν αγαπάτε το χαλβά η tantekiki μας προτείνει :
Νηστίσιμες φλογέρες με χαλβά (http://www.tantekiki.blogspot.com/ ) 25/2/2012

ΥΛΙΚΑ για 30-32 φλογέρες
8 φύλλα κρούστας
350 γρ. χαλβά με κακάο
130 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) ψιλοκομμένους
1/2 φλ. ηλιέλαιο
4 κ.σ. ταχίνι
Άχνη για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Θρυμματίζουμε με το χέρι τον χαλβά ή τον τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε στο multi τους ξηρούς καρπούς και τους αναμιγνύουμε με τον χαλβά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το ταχίνι και αναμιγνύουμε καλά έτσι ώστε με το μείγμα αυτό να αλείψουμε τα φύλλα πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε ένα φύλλο και με το μαχαίρι το κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
Το αλείφουμε με το μείγμα ταχινιού-ηλιέλαιου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Απλώνουμε 1- 1.5 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Εάν δεν τις θέλουμε πολύ γλυκιές τις αφήνουμε με ελάχιστη έως καθόλου άχνη και απολαμβάνουμε το μεγαλείο της γεύσης του χαλβά και των ξηρών καρπών.
Εάν, πάλι, τις θέλουμε πολύ γλυκιές, τις ... βυθίζουμε κάτω από έναν σωρό άχνης!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
[b]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ :: Συνταγές μαγειρικής.-
Μετάβαση σε:  
Free forum | © phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Αποκτήστε ένα δωρεάν μπλογκ