μία καλή ... μία ανάποδη
Αριθμός μηνυμάτων : 241 Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011 Τόπος : Καλλιθέα, Αττική
| Θέμα: ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ Παρ Μαρ 16, 2012 11:19 am | |
| Αν αγαπάτε το χαλβά η tantekiki μας προτείνει : Νηστίσιμες φλογέρες με χαλβά (http://www.tantekiki.blogspot.com/ ) 25/2/2012
ΥΛΙΚΑ για 30-32 φλογέρες 8 φύλλα κρούστας 350 γρ. χαλβά με κακάο 130 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) ψιλοκομμένους 1/2 φλ. ηλιέλαιο 4 κ.σ. ταχίνι Άχνη για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Θρυμματίζουμε με το χέρι τον χαλβά ή τον τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τον βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε στο multi τους ξηρούς καρπούς και τους αναμιγνύουμε με τον χαλβά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το ταχίνι και αναμιγνύουμε καλά έτσι ώστε με το μείγμα αυτό να αλείψουμε τα φύλλα πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση. Απλώνουμε ένα φύλλο και με το μαχαίρι το κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Το αλείφουμε με το μείγμα ταχινιού-ηλιέλαιου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Απλώνουμε 1- 1.5 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη. Εάν δεν τις θέλουμε πολύ γλυκιές τις αφήνουμε με ελάχιστη έως καθόλου άχνη και απολαμβάνουμε το μεγαλείο της γεύσης του χαλβά και των ξηρών καρπών. Εάν, πάλι, τις θέλουμε πολύ γλυκιές, τις ... βυθίζουμε κάτω από έναν σωρό άχνης! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! [b] | |
|