Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο forum "Η παρέα της σταυροβελονιάς". Για να μπορείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε.
Καλή διαμονή και διασκέδαση!

Με εκτίμηση
Σταυροβελονιά
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η σταυροβελονιά...και έφτιαξε την πρώτη αυστηρά και μόνο, ελληνική γυναικεία κοινότητα, με θέμα... ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ!!!
 
ΦόρουμΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ I_icon_mini_portalΣύνδεση

 

 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
EVDOKIAKAL

EVDOKIAKAL


Αριθμός μηνυμάτων : 1005
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Τόπος : ΑΘΗΝΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 10, 2012 10:34 am

Για όσους αγαπάνε τα μανιτάρια, η δεύτερη αγαπημένη μου συνταγή μετά την μανιταρόπιτα είναι αυτή που σας γράφω παρακάτω:

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ:


Φρέσκα μανιτάρια κούπες (για 10 τεμάχια μεγάλα περίπου)
Άνηθος ψιλοκομμένος (1 φλιτζανάκι του καφέ)
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Κρέμα γάλακτος (περίπου 125 ml ή λίγο περισσότερο – θα το δεις την ώρα που θα την ρίχνεις στο
250 -300 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι…)
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ζεματάμε για 10 -15 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα μανιτάρια.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Αφαιρούμε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις κούπες των μανιταριών στο ταψί και βάζουμε στη βάση των μανιταριών λίγο τυράκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι να χρυσίσει και μετά προσθέτουμε και τον άνηθο και τα ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν λίγο βάζουμε και τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών και τα αφήνουμε να σωταριστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με κρασί και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν στο ζουμί τους.
Προσθέτουμε λίγο τυρί (θα κρατήσουμε λίγο τυρί για να βάλουμε πάνω από τα μανιτάρια πριν τα βάλουμε στο φούρνο), και την κρέμα γάλακτος.

Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τις κούπες των μανιταριών.
Πάνω από την γέμιση ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180-200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά και να λιώσει το τυρί πάνω από τη γέμιση.


Καλή Επιτυχία

Και μόνο που την έγραφα μου έπεφταν τα σάλια. (πρέπει να την φτιάξω πολύ σύντομα!!!, και θα σας φωνάξω να σας σερβίρω από ένα μανιτάρι, καλά ντε όσα τραβάει η όρεξή σας Wink )
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
μία καλή ... μία ανάποδη

μία καλή ... μία ανάποδη


Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Καλλιθέα, Αττική

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 10, 2012 11:10 am

Χμ!!! πεθαίνω για μανιτάρια αλλά μη μου βάζεις περιορισμούς στις ποσότητες.
΄Ενα τι να σου κάνει!
Τέλειο και εύκολο, μπράβο να είσαι καλά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anna

Anna


Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Ηλικία : 51
Τόπος : Θεσσαλονίκη , Ν Ραιδεστός

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 10, 2012 11:43 am

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anna

Anna


Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Ηλικία : 51
Τόπος : Θεσσαλονίκη , Ν Ραιδεστός

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 10, 2012 11:44 am

(εκτός από χρυσοχέρες είμαστε και λιχούδες!)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
μία καλή ... μία ανάποδη

μία καλή ... μία ανάποδη


Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Καλλιθέα, Αττική

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 10, 2012 12:14 pm

Πρέπει επειγόντως να αρχίσω ένα εργόχειρο (αρκετά τεμπέλιασα) γιατί χτυπάω ανελέητα τους εναπομείναντες κουραμπιέδες (με φρέσκο βουτυράκι και μπόλικο αμύγδαλο). ΄Οσο για τα μελομακάρονα, αφού τακτοποίησα αυτά που έφτιαξε η μανούλα (δύο δόσεις παρακαλώ) απέμειναν του Floka τα οποία θα μεταλλάξω σε βάση για ένα cheese cake. Αλήθεια πόσες φορές πρέπει να γράψω τιμωρία : ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ







































Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
EVDOKIAKAL

EVDOKIAKAL


Αριθμός μηνυμάτων : 1005
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Τόπος : ΑΘΗΝΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤετ Ιαν 11, 2012 1:04 am

Anna έγραψε:
(εκτός από χρυσοχέρες είμαστε και λιχούδες!)

Ευνοεί και το κρύο Άννα μου, που μας κάνει να θέλουμε να τσιμπολογάμε συνέχεια.


Μάλλον είμαστε το είδος προς εξαφάνιση!!!
Οι παλιές νοικοκυρές (σαν τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας), που ήξεραν και έκαναν τα πάντα.
Πλέξιμο, κέντημα, ράψιμο, μαγείρεμα, γλυκά, στο νοικουριό πρώτες και όλα τα συναφή.
Και βέβαια πολλές απ' αυτές (όπως η γιαγιά μου) δούλευαν και στα χωράφια βοηθώντας τους συζύγους τους,
και η δουλειά του αγρότη δεν είναι και ότι το καλύτερο!
Εμείς λοιπόν σήμερα νομίζω ότι είμαστε η συνέχεια των γενιών αυτών, που ασχολούμαστε με όλα όσα έκαναν
εκείνες οι γυναίκες και παράλληλα εργαζόμαστε για να συνεισφέρουμε στην οικογένειά μας τα απαραίτητα.
cheers
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anna

Anna


Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Ηλικία : 51
Τόπος : Θεσσαλονίκη , Ν Ραιδεστός

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΚυρ Ιαν 15, 2012 12:22 pm

Ευδοκία την έκανα την συνταγή σήμερα!!!!!!!
Τ ε λ ε ί α!!!!!!!!!
Καλά, εγώ άφησα το κυρίως πιάτο και έτρωγα μόνο τα μανιτάρια!!!!!!!
Στο τετράδιο μου με το ονομά σου θα μπεί!!!!!!!!!! cheers
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
EVDOKIAKAL

EVDOKIAKAL


Αριθμός μηνυμάτων : 1005
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Τόπος : ΑΘΗΝΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΚυρ Ιαν 15, 2012 1:38 pm

Anna έγραψε:
Ευδοκία την έκανα την συνταγή σήμερα!!!!!!!
Τ ε λ ε ί α!!!!!!!!!
Καλά, εγώ άφησα το κυρίως πιάτο και έτρωγα μόνο τα μανιτάρια!!!!!!!
Στο τετράδιο μου με το ονομά σου θα μπεί!!!!!!!!!! cheers

Σε ξετρελαίνουν πουδεν θες να φας κάτι άλλο, μόνο αυτά cheers ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
μία καλή ... μία ανάποδη

μία καλή ... μία ανάποδη


Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Καλλιθέα, Αττική

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΤρι Ιαν 17, 2012 12:12 pm

Καλησπέρα Ευδοκία
Πριν από μία ώρα περίπου έβγαλα τα μανιτάρια από τον φούρνο. ΤΕΛΕΙΑ !!!
Κατοχυρώνεται η συνταγή με το όνομά σου. Να είσαι καλά και σε ευχαριστούμε
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
FELITSIA

FELITSIA


Αριθμός μηνυμάτων : 950
Ημερομηνία εγγραφής : 24/07/2011
Ηλικία : 68
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΠαρ Απρ 27, 2012 2:25 am

EGV TVRA THN EIDA THN SYNTAGH ALLA FAINETAI POLY VRAIA .UA THN EXV STA PROS KATASKEYH FAGHTA MOY .NA SAI KALA EYDOKIA MOY .UA BALV KAI LIGO SKORDO MESA .PREPEI NA TOY PAEI ARKETA.POLLA FILIA SE OLES Very Happy I love you flower
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.felitsia.gr
μία καλή ... μία ανάποδη

μία καλή ... μία ανάποδη


Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Καλλιθέα, Αττική

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ   ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ EmptyΠαρ Απρ 27, 2012 4:55 am

Φιλίτσα την τελευταία φορά που την έκανα είχα και μπέικον και ήταν πιο ενισχυμένη.
Σήμερα την έκανα όπως την λέει η Ευδοκία, έριξα και λίγο σκόρδο σε σκόνη, όχι φρέσκο και τα μανιτάρια αντί να τα βράσω, τα άλειψα με λίγο λάδι, τα αλατοπιπέρωσα ελαφρώς και τα έβαλα λίγο στο φούρνο, για κανένα δεκαπεντάλεπτο περίπου. Τα έβγαλα τα γέμισα και τα ξαναέβαλα στο φούρνο. Όση γέμιση μου περίσσεψε την έβαλα μέσα στο πυρέξ και το ίδιο και την κρέμα γάλακτος. Δεν μπορώ να σου πω πόσο ωραία έγιναν. Και βέβαια τιμήσαμε δεόντως. Καλή επιτυχία για όποτε την φτιάξεις.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ :: Συνταγές μαγειρικής.-
Μετάβαση σε:  
Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις