Σας στέλνω και εγώ μία συνταγή για μανιταρόπιτα.
Την έφτιαχνα σε όλα τα πάρτι των παιδιών μου αλλά και των φίλων τους και το μόνο σίγουρο ήταν ότι την τιμούσαν περισσότερο από όλους οι γονείς.
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα.
15 φέτες ζαμπόν
15 φέτες τυρί για τόστ
1 κρέμα γάλακτος μικρή 250ml
300 γραμμάρια τριμμένα τυριά (γκούντα, έμενταλ κ.λ.)
1 κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια (εκτός αν προτιμάτε να αγοράσετε φρέσκα, να τα ζεματίσετε και να τα κόψετε σε φέτες).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Πάνω του τοποθετούμε μία στρώση από το τυρί του τόστ και μία στρώση ζαμπόν.
Σ’ ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα τυριά με τα τεμαχισμένα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος. Το μίγμα αυτό το τοποθετούμε πάνω από την στρώση του ζαμπόν.
Πάνω από το μίγμα βάζουμε μία στρώση ζαμπόν μία τυρί του τόστ και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια, το λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει το φύλλο και να λιώσουν τα τυριά.
Καλή Επιτυχία &
Καλοφάγωτη.
Ελπίζω να σας αρέσει.