Κορίτσια καλημέρα σας. Είδα πριν λίγο στην ιστοσελίδα του fe-mail αυτή τη συνταγή για ρυζόγαλο, και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ρυζόγαλο Σμυρνέικο
20 Φεβρουαρίου 2012 | 01:16 π.μ.
Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- 1 λίτρο γάλα 0-1,5% λιπαρά
- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι
- 3 κουταλιές νισεστέ
- ½ κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα
- 10 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη
- Λίγη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Λιώνετε το νισεστέ σε μισό ποτήρι νερό. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη φρουκτόζη και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυλωμένο ρύζι, το διαλυμένο νισεστέ, τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο. Όταν χυλώσει το μίγμα το αδειάζετε σε μικρά μπολάκια και το τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί που έχει νερό μέχρι τη μέση σαν μπεν μαρί. Το ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Aνά μερίδα: 271 θερμίδες και 5.8γρ λιπαρά.